Адвокат Дмитро Чернеш відстоює своє право на професію

У числі 4 за квітень 2017 р. у «Промені Просвіти» був розміщений матеріал під назвою «Адвоката Дмитра Чернеша намагаються усунути від адвокатської практики». Серед іншого йшлося про те, як суддя Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Прасолов В. М. завзято докладав зусиль, щоб зупинити право адвоката Дмитра Чернеша займатися адвокатською практикою.
Все почалося з того, що за ухвалою згаданого судді рішенням Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Дніпропетровської області від 02.09.2015 р. до адвоката, воїна добровольчого батальйону Дмитра Чернеша за 4 дні до його демобілізації було застосовне дисциплінарне стягнення у вигляді зупинення права на зайняття адвокатською діяльністю строком на 6 місяців. І хоч ухвалу судді рішенням судів було скасовано, суддя Прасолов своєю ухвалою від 21.04.2016 р. вчергове звернувся до КДК адвокатури з рекомендацією накласти дисциплінарне стягнення на адвоката за неналежну, на його думку, поведінку під час судового засідання.
Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Дніпропетровської області, без належного повідомлення адвоката і дотримання процедури розгляду відомостей, викладених в ухвалі Прасолова, 05.10.2016 р., прийняла рішення про накладення на адвоката Чернеша дисциплінарного стягнення у вигляді попередження, що мало стати черговим кроком для зупинення права на зайняття адвокатською діяльністю. І такий крок було зроблено: 24.05.2017 р. КВК адвокатури Дніпропетровської області прийняла рішення про застосування до адвоката Чернеша дисциплінарного стягнення у вигляді зупинення права на заняття адвокатською діяльністю строком на 6 місяців.
Одначе і цього разу намагання Прасолова усунути Чернеша від адвокатської практики поки-що провалилися. В очікуванні рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду щодо його адміністративної скарги від 13 березня 2017 р. про скасування рішення КВК адвокатури Дніпропетровської області від 24.05.2017 р. Чернеш звернувся до цього суду з клопотанням про забезпечення адміністративного позову. Дніпропетровський окружний адміністративний суд під головуванням судді Турлакової Н. В. своєю ухвалою зупинив дію рішення КДК від 24.05.2017 р. про застосування до адвоката дисциплінарного стягнення до набрання рішенням у справі законної сили. На черзі розгляд в Окружному суді розгляд справи по суті адміністративної скарги.
Микола Коробко,
м. Кривий Ріг

Comments are closed.