У Криворізькому правозахисному

1. 7-го листопада у м. Києві відбулася спільна зустріч Робочої групи 5 Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна — ЄС та Робочої групи 3 Української національної платформи Форуму Громадянського суспільства Східного партнерства. На зустрічі проаналізовані і обговорені міжнародно-правові акти у сфері довкілля та зміни клімату, стороною яких є Україна, та визначені напрямки подальшої роботи. Організацію на зустрічі представляв М. Коробко.
2. У Міжнародному екологічному форумі «KryvyiRihGreenStrategy. Криворізька зелена стратегія» (м. Кривий Ріг, 11 – 12 листопада) взяли участь М. Коробко і О. Чижиков. Учасники форуму приділили значну увагу складній екологічній ситуації промислових міст України, підвищенню спроможності громадського сектору у вирішенні місцевих екологічних проблем, залученню громадськості до моніторингу процесу розроблення стратегії поводження з промисловими відходами. Організатором форуму є ГС «Екологічна рада Криворіжжя».
За результатами форуму очікуються: — актуалізація у суспільній свідомості проблеми загостреної екологічної ситуації в країні, привернення до неї уваги держустанов та міжнародних організацій; — налагодження системи взаємозв’язків між екологозахисними організаціями та еко-активістами з різних міст України з метою посилення спроможності громадського сектору до вирішенні місцевих екологічних проблем їх лобіюванні на усіх рівнях; — створення робочої системи взаємодії із діючими та потенційними підприємствами-забруднювачами з метою максимального врахування екологічних потреб громади та жорсткого забезпечення держорганами їх виконання; — започаткування розробки на державному рівні стратегії поводження із промисловими відходами, чітких нормативів їх виконання, ефективного залучення громади до моніторингу цих процесів.

Comments are closed.