Active Group-Центр досліджень та комунікацій

Дослідницька компанія «Active Group» була заснована групою соціологів у 2011 році. Перші проекти були пов’язані з електоральними дослідженнями, дослідженнями суспільно-політичних настроїв та іншими дослідженнями, які вкрай необхідні для учасників українського політичного процесу.
Після 2012 року робота компанії поширилась на маркетингові дослідження. Ми з’ясовували думки споживачів масових товарів різних цінових категорій: від повсякденних продуктів харчування до столичної нерухомості.
Найчастіше ми виконували роботи з проведення кількісних опитувань за репрезентативною вибіркою та проведення фокус-групових дискусій. Окрім того, наші інтерв’юери проводили інші види якісних досліджень – глибинні інтерв’ю, спостереження тощо.
У 2014 році нами було розроблено нову систему аналітичної роботи, яку назвали «Технології моделювання майбутнього». Слово «технології» свідомо зазначено у множині, оскільки ми об’єднали кілька різних методик для досягнення оптимального результату. Після успішної апробації методу на дослідженні суспільно-політичних процесів, ми спрямували систему на роботу із бізнес-замовниками. На сьогодні «Технології моделювання майбутнього» дозволяють розробляти як стратегії розвитку підприємства, так і вирішувати суто тактичні завдання, шукати нові нестандартні рішення.
У 2015 році, коли і маркетингові і політичні гравці були змушені скорочувати бюджети, в тому числі й на соціологічні дослідження, а суспільство потребувало об’єктивної інформації про себе, ми розробили унікальну для українського ринку пропозицію, яку назвали «Міський омнібус». Суть проекту полягає в тому, що кожного місяця у наперед заплановані дати в кожному з переліку міст проводиться кількісне дослідження за стандартною вибіркою. Всі бажаючи можуть додати до єдиної анкети одне-два запитання. В результаті ми маємо змогу регулярно публікувати суспільно корисні дані, а наші замовники отримують результати професійного кількісного дослідження щодо кількох запитань, суттєво економлячи власні ресурси. Проект «Міський омнібус» розпочинався з трьох міст. Потім перелік міст було розширено.
І це – тільки початок…

Українці очікують масових фальсифікацій виборів
• Автор: Наталія Андрейшина
• 13 Март, 2019
Більшість українців, які брали участь в опитуванні, проведеному дослідницькою компанією «Active Group» 2-5 березня 2019 р., впевнені, що вибори не будуть чесними і слід очікувати масових фальсифікацій.

Так на запитання «Як Ви вважаєте, вибори Президента України у 2019 році будуть чесними, чи кандидати вдаватимуться до фальсифікацій?» лише 4,8% респондентів відповіли, що вибори будуть чесними і ще 16,7% — що вибори будуть в цілому чесними, але будуть порушення. Натомість 39,9% впевнені, що на виборах буде багато порушень, а кожен четвертий (25,9%) відповів, що вибори не будуть чесними і кандидати вдаватимуться до масових фальсифікацій. 12.7% не визначилися з відповіддю.
Опитування проводилось з 2 по 5 березня на всій території України за виключенням тимчасово окупованих територій. Загалом опитано 2500 респондентів. Теоретична похибка не перевищує 2%.

Судді Конституційного суду підтримали чиновників-крадіїв – думка українців. Автор: Наталія Андрейшина
• 13 Март, 2019

Скасувавши с таттю про незаконне збагачення суд дав посадовцям можливість уникнути відповідальності, такі результати соціологічного дослідження, проведеного дослідницькою компанією «Active Group» 2-5 березня 2019 р.
Респондентам були поставлені запитання: «Чи знаєте ви про те, що Конституційний суд скасував статтю Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення?» та «Як Ви вважаєте, чому було скасовано цю статтю?». На перше запитання 52,3% опитаних відповіли, що знають про скасування статті, ще 25% щось про це чули, але не впевнені, а 22,6% нічого про це не чули.

Стосовно причин скасування статті Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення, то більшість українців (57,8%) впевнена, що Конституційний суд просто дав посадовцям можливість уникнути відповідальності за свої злочини, 9,3% впевнені, що стаття протирічила презумпції невинності, 6,2% відповіли, що стаття не відповідала конституції. Кожен четвертий опитаний (26,7%) не зміг дати відповідь на поставлене запитання.
Опитування проводилось з 2 по 5 березня на всій території України за виключенням тимчасово окупованих територій. Загалом опитано 2500 респондентів. Теоретична похибка не перевищує 2%.

Comments are closed.