У третині ОВК є представники технічних партій, — соціологічне дослідження

У третині Обласних виборчих комісій присутні представники технічних партій. Такими є результати дослідження оцінки керівництвом окружних виборчих комісій підготовки та особливостей проведення дострокових парламентських виборів 2014 року, яке проводила моніторингово-аналітична група «ЦИФРА».

Як розповів сьогодні, 20 жовтня, під час прес-конференції керівник МАГ «ЦИФРА» Назар Бойко, 33% членів ОВК вважають, що у складі їхніх комісій є представники технічних партій. Ще 26% під час опитування сказали, що в них таких немає, а 41% не змогли відповісти.

«Можливо люди не до кінця ознайомлені з питанням і не розуміють проблему технічних партій. Але третина – це достатньо вагомий показник того, що явище технічних партій присутнє у виборчому процесі. Про це знають аналітики, політологи, спостерігачі і тепер це офіційно визнають представники ОВК», – сказав Назар Бойко.

Серед партій, які члени ОВК визначили як технічні, – «Партія зелених», «Нова політика», «Зелена планета», «Україна майбутнього», «Ліберальна партія України», «Собор», «Україна вперед».

«Коли ми досліджували технічність партій, то наш список на 99% співпадав із тим переліком, який визначили опитувані», – зауважив Бойко.

За його словами, члени технічних партій в ОВК працюють не на підняття рейтингу партії, яку вони представляють. Їхнє завдання — посилювати позиції інших, більш рейтингових партій.

Зазначимо, що опитування керівного складу ОВК на предмет їхньої оцінки виборчого процесу проводилось із 30 вересня по 8 жовтня. В опитуванні взяли участь 414 респондентів – голови ОВК, їх заступники або секретарі. Проводили дослідження Київський міжнародний інститут соціології та Моніторингово-аналітична група «ЦИФРА».

zaxid.net

Comments are closed.