ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ ТОПОНІМІВ

Друга св.

Перша св.
Третя св.

У Кривому Розі продовжуються громадські обговорення з питань перейменування об´єктів топоніміки міста. У минулий четвер, 18 серпня, чергове обговорення відбулося у Тернівському районі. Мешканці вулиць Новосибірська, Тобольська та Карачаївська обговорювали варіанти перейменування своїх вулиць. Близько п’ятдесяти мешканців будинків (в основному – з вулиці Новосибірської) зібралися біля будинку N17 на цій же вулиці, та з допомогою працівників Тернівського райвиконкому спробували обрати варіант перейменування їхніх вулиць. У розданих представниками влади опитувальних листах містилися варіанти назв, які були запропоновані як тимчасовою робочою групою з питань перейменування вулиць та інших об’єктів топоніміки, так і самими активними мешканцями будинків.
Більшість пропозицій було щодо перейменування вулиці Новосибірської, які, втім, не зовсім влаштовували присутніх. Здійнявся гармидер: одні не бажали міняти назву вулиці, іншим не подобалися запропоновані варіанти, треті вимагали навести порядок на смітнику. Врешті- решт одні покинули громаду, а інші або обрали одну із запропонованих назв, або пропонували свій варіант, що також було передбачено.
Щодо перейменування вулиці Тобольської (крім запропонованої тимчасовою групою назви «Лисичанська») була пропозиція за підписами мешканців будинків цієї вулиці, яку подали у липні цього року до Тернівської районної у місті ради. У ній запропоновано перейменувати вулицю Тобольську на вулицю Миколи Коробка. Адже він, Микола Іванович Коробко, більше тридцяти останніх років проживав саме на цій вулиці, у батьківському будинку. Члени ГО «Криворізьке міське правозахисне товариство», засновником та беззмінним керівником якого протягом більше десяти років був Микола Іванович, підтримали ініціативу мешканців будинків вулиці Тобольської про перейменування листом до депутатів Тернівської райради.
Ті з присутніх, хто взяв участь того дня у визначенні нової назви вулиці Тобольської, одностайно проголосували за те, щоб вулиця носила назву Миколи Коробка.
Заповнені опитувальні листи були передані працівникам Тернівського райвиконкому. Після проведення обговорень з жителями всіх вулиць району, які підлягають перейменуванню, узагальнена інформація буде передана до тимчасової робочої групи для підготовки рішення міської ради.

Володимир НАЛУЖНИЙ,
голова ГО «Криворізьке міське правозахисне товариство».

світлини О.Чижиков,В.Налужний

Comments are closed.