Герої живуть поруч, шануймо їх! (+ аудіо радіо «Ера»)

Стуженко

Василь Стуженко
фото eramedia.com.ua

Стуженко Василь Васильович народився 21.12.1981 року, його батько – Стуженко Василь Костянтинович, працював електрозварювальником на Південному ГЗК, і мати – Стуженко Олена Миколаївна, працювала контролером ВТК сортопрокатного цеху № 3 колишньої «Криворіжсталі». По закінченні навчання в школі № 74 і в комерційно-економічному технікумі став до праці. У травні 2014 року у другу хвилю мобілізації був призваний до ЗСУ. 18.05.21014 р. був направлений до новосформованого на базі 17-ої танкової бригади батальйону територіальної оборони № 40 «Кривбас». 6.06.2014 р. без належної військової підготовки був направлений у Донецьку область за 6 км від україно-російського кордону. 24 серпня у складі бойової групи з восьми бійців під час повернення з бойового завдання від Іловайська до розташування батальйону боєць потрапив у засідку. У справжньому пеклі сконцентрованого вогню з різних видів зброї у вантажівці розірвалася граната, її осколками було посічене все тіло, окрім грудей і очей, котрі захистили бронежилет і спец- окуляри, права рука була відірвана і трималася на шкірі, а при зістрибуванні з машини поранило і праву ногу. Ще п’ятеро бійців дістали тяжкі поранення, а двоє пропали без вісті. «Все змішалося, як у страшному сні, і нікого не було поруч. Лежав у лісосмузі, невідомо як туди діставшись, стікаючи кров’ю та двічі втрачаючи свідомість. Як міг, перев’язав місце поранення руки якоюсь білою ганчіркою, що валялася поруч. Потім побачив якусь машину, схоже, що була нашою, і покликав на допомогу. А в поліклініці Старобешева мені ампутували праві руку і ногу». 25 серпня 2014 р. пораненого доставили до клініки м. Волноваха, де також була надана медична допомога, а увечері з Рогівки гвинтокрил взяв курс на Дніпропетровськ, де в клініці ім. Мечникова було здійснено переливання крові та 15 хірургічних операцій на тілі й на голові. В цілому 40 днів тіло Василя огортав сорокаградусний жар. По тому його відправили до Центрального військового медичного шпиталю Міністерства оборони України в м. Києві, в якому й була встановлена перша група його інвалідності. По цей час триває процес підтвердження факту його поранення під час несення військової служби, попереду – курс загальної реабілітації у м. Львові з наступним протезуванням.
Я ж, зі свого боку, безмежно вдячний тобі, Василю Васильовичу, за жертовний подвиг у боротьбі за кращу Україну і бажаю тобі ще більшої мужності і терпіння, душевної і фізичної рівноваги у всіх життєвих ситуаціях! Слава Україні! Героям Слава!
Всіх небайдужих співгромадян закликаю надати посильну допомогу для лікування нашого героїчного захисника Вітчизни Стуженка Василя Васильовича.

Його рахунок в Ощадбанку
№ 26256000047070, МФО 322669, ОКПО 09322277,

рахунок його мами Олени Стуженко в Приватбанку – 4731217105843781.

Валерій Деркач,
ветеран праці

06.11.2014 — Василь Стуженко у «Персональні файли. Воїни добра»

Comments are closed.