Суд зобов’язав «Суху Балку» оплатити працівникові лікарняний.

У червні 2016 року Довгинцівським районним судом міста Кривого Рогу було розглянуто цивільну справу за позовом працівника Бутка Андрія Сергійовича до Приватного акціонерного товариства «Євраз Суха Балка» про визнання незаконним рішення та зобов’язання вчинити певні дії.
Так, працівник підприємства Буток А.С. за сприянні Первинної профспілкової організації Незалежної профспілки гірників України Приватного акціонерного товариства «Євраз Суха Балка» та директора Товариства з обмеженою відповідальністю «Юридична компанія «Твій правовий захист» Мотуза Олександра Володимировича, який представляв його інтереси в суді, звернувся до суду з позовом до свого роботодавця – Приватного акціонерного товариства «Євраз Суха Балка».
Роботодавець порушив права свого працівника, а саме не виплатив йому допомогу по тимчасовій втраті працездатності (не оплатив лікарняний) та тривалий час хвороби (травми) працівника. Так невиплата ґрунтувалась на рішенні робочої комісії з соціального страхування шахти імені Фрунзе Приватного акціонерного товариства «Євраз Суха Балка», яким комісія вказала, що працівник наче б то отримав травму внаслідок вчинення ним злочину. При цьому жодного підтверджуючого документу у адміністрації підприємства не було, більш того, правоохоронні органи надали відповідь про те, що Буток А.С. злочинів не вчиняв. Як і очікувалось, суд скасував рішення підприємства щодо невиплати допомоги по тимчасовій втраті працездатності та зобов’язав роботодавця здійснити необхідні дії для здійснення даної оплати. На даний момент рішення суду виконується.
Олег Павлов.

Comments are closed.